In deze post vertel ik iets meer over één van de leading mode merken in Nederland,  Dante 6. Een prachtig merk dat Nederland rijk is. Het avontuur is begonnen op Nederlandse bodem en is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal succes.

Dante 6 is een jong merk dat is opgericht in 2009 door Evelyne Brekelmans. Het label is opgericht vanuit haar wens om betaalbaarheid en luxe te verenigen in een label. Evelyne en haar team creëren de stukken, met beïnvloeding van Florentijnse poët Dante Alighieri. Dante Alighieri trachtte in zijn werk altijd de ideale schoonheid, Dante 6 wil het zelfde met haar collecties. De collecties zijn clean vrouwelijke en vol eigentijdse prints en stijlen met high – end stofkwaliteiten en prachtige silhouetten. Jaarlijks brengen ze twee main collecties uit en twee flashcollecties. Flashcollecties zijn producten die direct leverbaar zijn zodat er telkens vernieuwing ontstaat. Inmiddels werken ze al 9 jaar aan betaalbare en luxe stukken en worden de stukken wereldwijd in 12 landen verkocht waaronder Spanje en België.                                                     

GOED DOEL

In de nieuwe herfst – winter ’18/’19 collectie zijn er gebruik gemaakt van verschillende denkbeelden van de luipaardprint. Namelijk voor hun luipaard casual collectie. Vele weten niet dat luipaarden een bedreigde diersoorten zijn, daarvoor hebben Dante 6 en SPOTS krachten gebundeld. SPOTS is een organisatie die zich richt op het welzijn van beschermde katachtige diersoorten. Bij elke aankoop van een Luipaard product doet Dante6 een bijdrage voor de aankoop van GPS halsbanden, deze halsbanden helpen het veilig houden van luipaarden als ze weer worden uitgezet in het wild, tegen stropers.

De items van Dante 6 hebben een prachtig silhouet en zijn makkelijk te combineren. Voor een casual middagje shoppen tot een chique etentje. Het is heel divers en er zit voor iedereen wel iets passends tussen. Persoonlijk zijn mijn favoriete items van Dante 6:

Deze items vind prachtig omdat ze alle drie iets hebben en tegelijkertijd toch simpel zijn. Alle drie kun je ze casual dragen, zoals de Odell blouse. Dit item kan je casual dragen met een jeans en sneaker, maar ook combineren met een rok of pantalon. Draag er een paar hakken onder voor een vrouwelijke look. Van alle drie de items is de Temari toch wel mijn favoriet. Deze leren rok is heel stijlvol en heel divers te stylen. Zo kun je gemakkelijk een eigen draai geven aan je look en blijf je uniek.